Min mamma använder ibland smulade pepparkakor till morgonfilen
Hennes hund Emil fick ibland en pepparkaka istället för vanligt "hundgodis"
Pepparkakor är utmärkta till "glöggmingel"
eller till en enkel kopp kafffe.
I december månad brukade Nea hänga dem i snören i köket.
Idag bygger hon båtar av pepparkakor ;)
Detta behöver du till ca 20 pepparkakor (paleo recept)
(feel free to double it)
1 ägg
5 msk kokossocker
2 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 dl finhackad mandel
2 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 dl finhackad mandel
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och kokossocker ordentligt med elvisp.
- Tillsätt kokosmjölk och vatten.
- Blanda de torra ingredienserna med mandeln i en skål och vispa ner i smeten.
- Låt degen stå i kylen i ca 30 min.
- Kavla ut degen så tunn du kan mellan två bakplåtspapper och dra bort det övre bakplåtspappret.
- Använd valfri pepparkaksform och tryck ut på degen. Dra bort resterna av degen och kavla ut igen.
- Lägg de färdiga pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
- Låt pepparkakorna svalna på ett galler och förvara dem i en julig plåtburk!
Jag har också hört att
man blir väldigt snäll av pepparkakor <3
Nea är alltid snäll!
Be kind
whenever
possible.
It is always
possible.
( Dalai Lama)
Vi komma, komma från pepparkakeland...
Kram Pia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar