söndag 2 december 2012

Lucka 2 Rawfood praliner

 Första advent 2012

Det känns högtidligt

Startar med ett recept på julgodis! (går att äta även innan jul ;))
Det här är godis som du kan "frossa" i, utan att det ger alltför stora "biverkningar" :-)

 "Rawsome" choklad praliner

Ingredienser:
  • 50 g cashewnötter, naturell
  • 40 g torkade dadlar, ekologiska
  • 10 g kokosolja, 
  • ca 1-3 tsk vatten (eller mandarinjuice)
  • ca 35 g rå mörk choklad (minst 70 %)
Gör så här: 

  • Lägg cashewnötter och dadlar i vatten några timmar. 
  • Häll av vattnet och mixa nötter, dadlar och kokosoljan. 
  • Tillsätt vatten/juice till en bra konsistens. 
  • Ställ in i kylen ca 30 min. Trilla därefter smeten till små kulor. 
  • Ställ återigen in kulorna i kylen. 
  • Smält chokladbitarna försiktigt i vattenbad. 
  • Ta ut cashewkulorna ur kylen och trilla dem med en tesked i chokladen. 
  • Lägg dem på bakpapper och ställ dem i kylen några timmar innan du njuter ditt nyttiga godis!.
"Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet,
men havet skulle vara mindre utan den droppen" 

Trevlig första advent allihop!
Kram Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar