Första advent 2012
Det känns högtidligt
Startar med ett recept på julgodis! (går att äta även innan jul ;))
Det här är godis som du kan "frossa" i, utan att det ger alltför stora "biverkningar" :-)
"Rawsome" choklad praliner
Ingredienser:
- 50 g cashewnötter, naturell
- 40 g torkade dadlar, ekologiska
- 10 g kokosolja,
- ca 1-3 tsk vatten (eller mandarinjuice)
- ca 35 g rå mörk choklad (minst 70 %)
Gör så här:
- Lägg cashewnötter och dadlar i vatten några timmar.
- Häll av vattnet och mixa nötter, dadlar och kokosoljan.
- Tillsätt vatten/juice till en bra konsistens.
- Ställ in i kylen ca 30 min. Trilla därefter smeten till små kulor.
- Ställ återigen in kulorna i kylen.
- Smält chokladbitarna försiktigt i vattenbad.
- Ta ut cashewkulorna ur kylen och trilla dem med en tesked i chokladen.
- Lägg dem på bakpapper och ställ dem i kylen några timmar innan du njuter ditt nyttiga godis!.
"Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet,
men havet skulle vara mindre utan den droppen"
Trevlig första advent allihop!
men havet skulle vara mindre utan den droppen"
Trevlig första advent allihop!
Kram Pia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar