fredag 21 december 2012

Lucka 21 Kokoskaka

Har sagt det förut, men säger det igen---För mig handlar julen om stämning och traditioner.


För att få den stämningen jag tycker om, använer jag ljus och åter ljus, men också dofter.
Nybakat bröd ger en trygghetskänsla.

Dagens recept är återigen en ny vinkling på en gammal klassiker

Kokos kaka

Du behöver:
3 st ägg
2 1/4 dl kokosmjölk
3/4 dl smält kokosfett
1/3 msk vaniljpulver
En nypa salt
3/4 dl ekologisk honung
1 msk kokosmjöl
5 dl kokosflingor

Så här gör du:
  1. Värm upp ugnen till 175°C
  2. Börja med att blanda äggen, kokosmjölken, kokosfettet, vaniljpulvret, saltet och honungen i en stor skål, ta gärna hjälp av en elvisp. Vispa tills du får en jämn smet.
  3. Blanda sedan långsamt ned kokosmjölet i skålen, om du häller ned allt samtidigt så blir smeten lätt klumpig.
  4. Blanda därefter ned kokosflingorna – även detta långsamt.
  5. Häll nu smeten i en ungsform men storleken 20x30cm och ställ in den i ugnen.
  6. När kakan har fått en gyllene yta så är den klar, det tar ungefär 15-20 minuter. Ta nu ut kakan och låt den svalna innan du ställer in den i kylskåpet. Skär upp kakan vid servering.
Ha en trevlig fikastund!

          "Njut av det lilla - det finns så mycket av det".

 T ex de små snökristallerna som bildas på utsidan av fönstret en blåsig, snöig dag

Eller

De otroligt goda kransekake bitarna som Laila och jag bakade häromdagen

Massor av småkramar till er allihop
//Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar