Har sagt det förut, men säger det igen---För mig handlar julen om stämning och traditioner.
För att få den stämningen jag tycker om, använer jag ljus och åter ljus, men också dofter.
Nybakat bröd ger en trygghetskänsla.
Dagens recept är återigen en ny vinkling på en gammal klassiker
Kokos kaka
Du behöver:
3 st ägg
2 1/4 dl kokosmjölk
3/4 dl smält kokosfett
1/3 msk vaniljpulver
En nypa salt
3/4 dl ekologisk honung
1 msk kokosmjöl
5 dl kokosflingor
Så här gör du:
3 st ägg
2 1/4 dl kokosmjölk
3/4 dl smält kokosfett
1/3 msk vaniljpulver
En nypa salt
3/4 dl ekologisk honung
1 msk kokosmjöl
5 dl kokosflingor
Så här gör du:
- Värm upp ugnen till 175°C
- Börja med att blanda äggen, kokosmjölken, kokosfettet, vaniljpulvret, saltet och honungen i en stor skål, ta gärna hjälp av en elvisp. Vispa tills du får en jämn smet.
- Blanda sedan långsamt ned kokosmjölet i skålen, om du häller ned allt samtidigt så blir smeten lätt klumpig.
- Blanda därefter ned kokosflingorna – även detta långsamt.
- Häll nu smeten i en ungsform men storleken 20x30cm och ställ in den i ugnen.
- När kakan har fått en gyllene yta så är den klar, det tar ungefär 15-20 minuter. Ta nu ut kakan och låt den svalna innan du ställer in den i kylskåpet. Skär upp kakan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar