"En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet." www.blossa.se
När vi flyttade till Norge så införde vi vår svenska tradition
"Glögg mingel"
Det har varit mycket uppskattat. Generellt tänker norrmännen på gløgg utan alkohol. Så våra norska vänner blev första gången glatt, överraskade när vi serverade glögg med olika smaker och alkohol
Gløggmingel
Vi
ønsker å invitere
dere
på vår
tradisjonsgløgg
Velkommen
Kära bloggvänner njut av Den Andra Advent
P.S 1. Har inte smakat årets utgåva ännu, måste först komma till Strömstad ;)
P.S 2. Gör egen sockerfri glögg
Du behöver:
15 ml aromatisk tinktur (glöggblandning från apoteket)
1 flaska valfri rödvin
2 dl sukrin
Rör ihop allt i en kastrull och värm upp den. Ta av kastrullen innan glöggen börjar koka (annars kokas alkoholen bort). Lägg ev ned mandlar, drick och njut!
”Your desire to change
must be greater
than your desire to stay the same”.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar