Adventsstjärnan från gamla dagar!
Innan vi flyttade till Sandefjord bodde vi på en gård i Stockholms skärgård.
I gamla dagar bakade jag ofta och speciellt till julen. Då var det traditionella recept med vitt socker, vetemjöl och margarin. Idag bakar jag bara någon gång ibland och då blir det ofta från något "nytt" recept. GI, Paleo, LCHF och Rawfoodrecept är idag mina favoriter. Tiderna förändras och jag likaså!
GI Muffins med julsmak
Ca 15 st
3 st stora ägg (4 små ägg)
1 dl flytande honung
3 dl dinkelmjöl
1 msk psylliumfrön
0,5 dl fiberberikade havregryn
3 tsk bakpulver
1,5 dl hackade röda äpplen
1 dl grovt hackad mandel
1,5 tsk kardemumma
0,75 dl kallpressad rapsolja
1 msk kanel
4 dl rivna morötter
3 dl dinkelmjöl
1 msk psylliumfrön
0,5 dl fiberberikade havregryn
3 tsk bakpulver
1,5 dl hackade röda äpplen
1 dl grovt hackad mandel
1,5 tsk kardemumma
0,75 dl kallpressad rapsolja
1 msk kanel
4 dl rivna morötter
2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt.
3. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, kanelen, äpplen och de rivna morötterna.
4. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet.
5.Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar