tisdag 4 december 2012

Lucka 4 Dinkel/spelt muffins

Adventsstjärnan från gamla dagar!


Innan vi flyttade till Sandefjord bodde vi på en gård i Stockholms skärgård.

I gamla dagar bakade jag ofta och speciellt till julen. Då var det traditionella recept med vitt socker, vetemjöl och margarin. Idag bakar jag bara någon gång ibland och då blir det ofta från något "nytt" recept. GI, Paleo, LCHF och Rawfoodrecept är idag mina favoriter. Tiderna förändras och jag likaså!


GI Muffins med julsmak

Ca 15 st
3 st stora ägg (4 små ägg)
1 dl flytande honung
3 dl dinkelmjöl
1 msk psylliumfrön
0,5 dl fiberberikade havregryn
3 tsk bakpulver
1,5 dl hackade röda äpplen
1 dl grovt hackad mandel
1,5 tsk kardemumma
0,75 dl kallpressad rapsolja
1 msk kanel
4 dl rivna morötter

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt.

3. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, kanelen, äpplen och de rivna morötterna.

4. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet.

5.Skeda upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.

6. Låt muffinsen svalna, frys in eller njut en nybakt när du vill.


"Att baka, ger dubbel glädje"
(speciellt när det är lite "nyttigt" bröd)

Kram Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar