måndag 24 december 2012

Lucka 24 Kransekake

Julafton 24 December 2012

Sista dagen på adventskalendern! Det har varit ett nöje att sätta ihop 24 luckor, men det är dags att avsluta julen 2012. Visserligen är det några dagar kvar på julen och snart kommer Nyår så det dröjer länge än till det blir vardag, 
Som avslutning så vill jag ge er ett recept på det, i mitt tycke, godaste som står på ett norskt julbord.


Kransekake (18 ringar)


Ingridienser:
500 g mandlar
500 g florsocker
3 äggvitor

Glasyr
ca 100 g florsocker
1 ägg vita 

Önskar du en lite ljusare
deg, kan du skålla häften
av mandlarna

Gör så här:
Grovmal mandlarna
Blanda med florsocker och äggvita till en fast deg.
Tillsätt evt mer malda mandlar om degen är för lös.
Använd "kransekakeringar" och "kransekrakesprits"
Ringla ut deg i varje ring (kanske ska formarna smöras lite beroende på sort)
Grädda vid 200 gr i 10-12 minuter.
Låt ringarna kallna i formarna innan de tas ut ur formarna
Kransekakan kan med fördel frysas för att bli seg.

Om du önskar kan du dekorera kransekaken med glasyr, flaggor, godis osv

Avslutar med en vacker hälsning

"Låt det finnas frid inom dig. 
Låt dig känna att du är precis där det är meningen att du ska vara just nu. 
Låt dig inte glömma de tillitsfulla, gränslösa möjligheter du och alla andra föddes med. 
Använd dig av de gåvor du mottagit och förmedla den kärlek som har givits dig. 
Försök att vara nöjd med dig själv precis som du är. 
Låt nu den här vetskapen sjunka in i hela din kropp och tillåta den att fritt få sjunga, dansa, berömma och älska. 
Den finns för alla och envar."

fritt från
(Sankta Theresas bön)


Vad livet och stunden gav kan ingen ta ifrån oss.

Från Mig till Dig
en Riktigt GOD JUL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar