måndag 17 december 2012

Lucka 17 Nya Kokosbollar


Kombination av nytt och gammalt blir ofta väldigt bra, enligt min mening. 

Kokosbollar har nog de flesta av oss ett förhållande till, de har på något sätt ALLTID funnits. När du läser ordet kokosbollar tänker du säkert att du vet vad det är, men överraskningarnas tid är ännu inte förbi!
Om du törs testa något nytt, så kanske det här blir en mycket positiv upplevelse. 
Ta nu emot ett nytt recept på något gammalt och känt! 

PEPPARKASDOFTANDE KOKOS/CHOKLADBOLLAR:

4 dl riven kokos
2 dl torkade dadlar
4 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
vatten (ungefär en knapp dl)
2 krm ingefära
4 krm kanel
2 krm kryddnejlika
1 krm kardemumma.

mörk choklad

Blanda ihop alla ingredienserna utom vattnet i en bunke. Tillsätt ungefär hälften av vattnet och blanda ihop till en jämn massa med hjälp av en stavmixer (eller i matberedaren). Häll på mer vatten om konsistensen är för hård.
När allt är väl blandat formar du lagom stora bollar av degen.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och doppa kokosbollarna i chokladen och lägg dem sedan att torka på ett bakplåtspapper. 

Förvara dem i kylskåp om det blir några över ;-).


"Titta inte bakåt--- det är inte dit du är på väg"

Kram Pia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar